Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Viktiga träningar inför kvalmatchen – ”Spelarnas attityd har varit strålande”

Från 2016
Hasse Backe, Finland-Kosovo, hösten 2016.
Bildtext Hasse Backes Finland har ännu inte vunnit i VM-kvalet.
Bild: Yle/Tomi Hänninen

Efter en poäng på tre matcher står mycket på spel på lördag då Finland möter Ukraina i VM-kvalet. Att matchen spelas på just på lördag gör också att laget får mer tid till träning.

På lördag kommer Finlands fotbollslandslag att avsluta det här spelåret då man möter Ukraina i VM-kvalet på bortplan. Just nu befinner sig landslaget i Österrike där man tränar i några dagar.

Laget samlandes i början på veckan och har gott om tid att slipa på taktiska detaljer innan lördagens match. Att matchen spelas just på lördag och inte någon dag tidigare är viktigt anser chefstränaren Hasse Backe.

– Nu hinner vi träna både anfalls- och försvarsspel i lugn och ro. Vi har tre träningar där kvaliteten är riktigt hög, säger han till Yle inför kvalmatchen.

”Inte där vi vill vara”

Finland har inte fått någon bra start på det här kvalet. Laget inledde med att spela oavgjort i den första matchen mot Kosovo och efter det blev det förluster mot både Island och Kroatien. Det gör att man ligger näst sist i gruppen efter tre omgångar.

– Det är klart, vi är inte där vi ville vara. Spelarnas attityd har ändå varit strålande och man ser att de trivs tillsammans. De har också varit väldigt koncentrerade på träningarna, säger Backe.

Ukraina ligger trea i grupp efter en seger och två oavgjorda matcher.

Backe tror att Ukraina kommer att spela på ett liknande sätt som Kroatien gjorde i den senaste kvalmatchen.

– Det är två väldigt tekniska lag som har ett bra passningsspel. Kroatien är ändå det bästa laget i gruppen. Ukraina är bra men inte lika bra som Kroatien, säger han.