Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

En person omkom i husbrand i Lojo

Från 2016
Uppdaterad 11.11.2016 10:15.
Brand i Sockenbacka i Helsingfors.
Bildtext Fem bostäder förstördes i en brand i Lojo.
Bild: Jonina Tiihonen

En person dog i en kraftig eldsvåda i Lojo på torsdagen. Branden förstörde flera bostäder.

Räddningsverket fick larm till en radhuslänga vid Haka-Jakobs gränd efter klockan 15. Anmälaren hade sett rök och lågor i en bostad.

När brandkåren kom till platsen var två bostäder i lågor. Lågorna slog redan ut genom taket. Brandmännen kontrollerade först de andra bostäderna i huset och hittade en person som evakuerades. De började sedan begränsa och släcka branden.

En människa omkom. Rökdykarna hittade honom i den bostad som först hade börjat brinna. Det var en man född på 1940-talet.

Tio invånare har nu inkvarterats tillfälligt. Fyra av husets åtta bostäder totalförstördes i branden och ytterligare en bostad är ur spel bland annat på grund av vattnet som användes vid släckningen.

Det är inte klart vad som orsakade eldsvådan. Polisen utreder brandorsaken. Ungefär tio enheter från räddningsverket deltog i släckningen. Eftersläckningsarbetet pågick ännu vid 18-tiden.

Brandplatsen ligger ungefär fem kilometer nordost om Lojo centrum, nära riksväg 25 på norra sidan av vägen.

Artikeln uppdaterades 10.11.2016 cirka klockan 21.45 med uppgifter om offret och de övriga invånarna samt med fler detaljer om hur räddningsverket arbetade på platsen.