Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Pastabad, lila hår och frusna tår på #x3mnäsdagen

Från 2016
Uppdaterad 11.11.2016 20:24.
Kjell Simosas knäcker ägg mot Pernilla Karlssons huvud som en del av en utmaning på Näsdagen 2016.
Bildtext Äggroulette med Pernilla och Kjell.
Bild: Björn Karlsson/Yle

Näsdagen + X3M = stormsuccé! X3M:s profiler drog sitt strå till stacken under Näsdagen genom att utsätta sig själva för en drös lustiga (och olustiga) utmaningar. Men vad skulle man inte göra för välgörenhet? Ta del av X3M:s specialsändning Näsdagen 2016 till ära i vårt bildgalleri.

I morse, den 11 november, begav sig Succémorgons Janne Grönroos och Christoffer Strandberg ut på en episk vansinnesfärd i välgörenhetens namn – 200 kilometer på tandemcykel i minusgrader från Helsingfors ända upp till Tammerfors. Två par frusna tår, täppta näsor och 8 000 euro insamlade till välgörenhet senare kan vi konstatera att #x3mnäsdagen 2016 har varit en stormsuccé.

Men Janne och Christoffer är inte de enda som fick pinas lite i välgörenhetens namn. Också programledarna som hade det varmt i X3M:s huvudkvarter i Helsingfors fick anta galna utmaningar. Hur många klädnypor tror du att My Tengström fick fäst på sitt ansikte? Och hur skulle Kjell Simosas se ut med lila hårsvall? Ta del av X3M:s specialsändning Näsdagen 2016 till ära i galleriet nedan.

Du kan fortfarande donera pengar till Näsdagens insamling för världens barn. Skänk 10 euro genom att skicka ett sms med texten X3M till numret 16499, eller donera valfri summa här. Pengarna går oavkortat till välgörenhet.

Frusen cykel, snor i mustaschen och smärtor i kroppsdelar som det inte är anständigt att prata om i offentligheten: De första 60 kilometrarna av Jannes och Christoffers tandemcykelresa till Tammerfors i ett nötskal kan du se nedan.

Visa videon på Facebook

Du hittar fler klipp på galna utmaningar och den episka tandemfärden på X3M:s Facebook och Instagram. #x3mnäsdagen