Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Islands svit bruten – Kroatien rycker i Finlands grupp

Från 2016
Uppdaterad 12.11.2016 21:35.
Kroatien.
Bildtext Kroatien spelade hem tre värdefulla poäng mot Island.
Bild: All Over Press

Kroatien är favorit i Finlands VM-kvalgrupp. Nu har laget också kopplat grepp om förstaplatsen. I toppmatchen mot Island sänkte Marcelo Brozovic gästerna.

Det isländska fotbollsåret har varit en framgångssaga utan dess like. I sitt första stora seniormästerskap gick Island sensationellt till en EM-kvartsfinal. Där blev det en klar förlust, men den lilla önationen vann allas sympatier.

I höst har Island fortsatt att övertyga i VM-kvalet. I september kryssade laget borta mot Ukraina och i oktober kom två sköna hemmasegrar – en av dem i den superdramatiska dusten mot Finland, där Island gjorde två mål i slutminuterna.

På lördagen fortsatte Islands VM-kval med toppmötet med världslaget Kroatien, som slog Finland med 1–0 senast. I Zagreb blev motståndet för tufft för islänningarna.

Turkiet slog Kosovo

Heimir Hallgrímssons gäng åkte på ett tidigt baklängesmål och efter paus utökade kroaterna. Båda gångerna var det Inter-spelaren Marcelo Brozovic som smällde dit bollen från distans.

Därmed rycker Kroatien i kvalgrupp I. Kroaterna har skaffat sig ett gyllene utgångsläge efter tre segrar och ett kryss i höst.

Island står på sju poäng. Två pinnar bakom ligger Turkiet. Turkarna, som föll i oktober i Reykjavik, slog Kosovo med 2–0 i Antalya. Efter en mållös första halvlek avgjorde Turkiet direkt efter paus. Burak Yilmaz och Volkan Sen var turkiska målskyttar.

Resultat:

Kroatien–Island 2–0 (1–0)
Turkiet–Kosovo 2–0 (0–0)