Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Backes hyllning i natt: ”Gör en fantastisk match”

Från 2016
Uppdaterad 13.11.2016 00:51.
Hasse Backe.
Bildtext Hasse Backe var mycket nöjd med spelet.
Bild: Yle/Tomi Hänninen

Fyra matcher, noll segrar. Efter 1–0-förlusten mot Ukraina är Finlands VM-hopp så gott som obefintligt. Trots förlustraden öser förbundskaptenen Hasse Backe ändå beröm över spelarna. ”Jag kan inte kräva mer.”

Finland kom till spel i Odessa med ett nattsvart fotbollsår bakom sig. Det fick en resultatmässig fortsättning mot Ukraina. Artem Kravets skickade in matchens enda mål i den 24:e minuten efter vackert framspel av Jevhen Konopljanka.

Efter kallduschen reste sig Finland. Laget hade totalt en handfull hundraprocentiga målchanser, men krutet var dyblött.

Trots att Finland räknade in elfte matchen utan seger under året – och samtidigt avslutade 2016 utan en vinst – hyllar förbundskaptenen Hasse Backe sitt lag efter slutsignalen.

– Vi gör en fantastisk match. I början går det undan och de gör 1–0, men efter det hämtar vi oss. Efter paus förtjänar vi poäng med de chanser och den kraft vi visar.

Bästa insatsen i kvalet

Backe rankar insatsen högt.

– Prestationen är den bästa i kvalet över 90 minuter. Vi har fem bra chanser, men är inte tillräckligt effektiva. Vi får inte resultat. Bedömningen av matchen blir väldigt tudelad på så vis, men insatsen är väldigt bra.

– Den kraft, attityd och karaktär som vi visar efter paus för att vinna eller åtminstone ta poäng … Jag kan inte kräva mer. Spelarna tömmer kroppen totalt och ger allt.

"Visar enorm kraft"

Finland kom till spel kraftigt försvagat. Åtta spelare var borta av olika anledningar – över hälften av dem kan betraktas som ordinarie.

Därför anser Backe också att Finland lyckades hitta rätt i spelidén.

– Vi lyckas komma lite högre upp i planen och störa dem. Vi sätter press på Ukraina, ett lag som spelade i EM i somras och som ställer upp med det bästa de har. Efter den tuffa starten visar vi enorm kraft, säger Backe.

Diskussion om artikeln