Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kaoslopp i regnovädret – här kraschar Räikkönen otäckt

Från 2016
Uppdaterad 13.11.2016 22:46.
Kimi Räikkönen.
Bildtext Kimi Räikkönen kraschade på det 21:a varvet.
Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Formel 1-loppet i Brasilien har blivit kaotiskt. Regnet öser ner och det har gjort det ytterst svårkört. En av de som fick erfara det var Kimi Räikkönen. Finländaren kraschade – och det kunde ha gått riktigt illa.

Nico Rosberg har chansen att säkra VM-titeln i formel 1 i Brasilien. I det nästsista loppet för säsongen tar tysken sin första VM-titel om han vinner tävlingen på Interlagos-banan.

Titelstriden mot stallkamraten Lewis Hamilton går dock i blöta förhållanden. Regnet öser ner – och det är snudd på farligt att genomföra loppet.

Redan före start åkte Romain Grosjean av och kom inte ens till start. Loppet startade med säkerhetsbilen på banan och efter sju varv släpptes förarna iväg. Sedan dess har det varit kaos.

"Måste stoppa racet"

Svensken Marcus Ericsson fick vattenplaning och åkte av banan. När säkerhetsbilen svängde in i depån efter den olyckshändelsen kom nästa krasch – och där kunde det ha gått riktigt illa för Kimi Räikkönen.

Finländaren, som startade från tredjeplats efter ett starkt kval, tappade greppet och snurrade runt på målrakan. Bilen gick rakt över körfältet och det var ett under att ingen förare krockade med Räikkönens bil. Se hela kraschen här.

– Vi måste stoppa racet. Det är farligt. Jag var så nära att köra in i Kimis bil, säger Ferraris Sebastian Vettel i radiokommunikation med stallet.

Efter Räikkönens krasch, när tjugo varv var körda, avbröts loppet. Räikkönen låg trea när han tvingades avbryta. Han kunde ta sig ut oskadd ur bilen, men såg märkbart irriterad ut när han promenerade in i depån.

Mycket vatten på målrakan

Ericsson beskriver banan som oerhört svårkörd. Speciellt i området runt målrakan är det väldigt mycket vatten.

– Vi såg redan på uppvärmningsvarven att det var svårkört. Målrakan är otroligt knepig, det ligger så mycket vatten där. Det såg vi när Kimi avbröt, säger han i en tv-intervju.

Svensken råkade ut för något liknande som Räikkönen.

– Jag tyckte att jag hade kontroll, men sedan tappade jag bara greppet. Det är surt.

Diskussion om artikeln