Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Flerfaldiga VM-medaljören Jessica Öller trivs med sitt yrkesval

Från 2016
Uppdaterad 01.03.2018 15:26.
Dansaren Jessica Öller gör ett benlyft
Bildtext Jessica Öller har flera VM-medaljer både som dansare och danslärare
Bild: Yle

Flerfaldiga VM-medaljören, dansaren, koreografen och dansläraren Jessica Öller vet vad som krävs för att nå toppen. Och hur viktigt det är att det är roligt att träna.

Jessica Öller både tävlar själv och tränar andra dansare i formationsdans eller ”muodostelma” som används mera som begrepp i Finland. Detta betyder att man tävlar i olika stora dansgrupper i olika dansgrenar.
Som dansare har Öller ett VM-silver i showdans samt två VM-brons. Ett i discodans och ett i modern dans. Hon har även flera fina placeringar som koreograf.

Den senaste VM-medaljen fick Öller för två veckor sedan när hennes och Anitra Ahtolas juniorgrupp DCA Snow Team fick brons i VM i Jazz- och modern dans i Tyskland. Öller och Ahtola hade tillsammans gjort koreografin. Idén till numret fick de från baletten Snödrottningen.

Öller är nöjd med sitt val av yrke

-Varje dag får jag komma hit och göra det jag brinner för och sen att jag får jobba med en person som jag sett upp till sen liten. Anitra Ahtola har tränat mig när jag var junior och nu jobbar vi tillsammans dagligen.

Öller beskriver sig själv som en positiv danslärare. Hon tycker att det ska vara roligt att träna och hon vill få det bästa ut av sina dansare.
-Jag vet själv att som dansare kanske man inte vet vad man kan uppnå, man behöver någon som hjälper en på vägen och det vill jag göra.

I Sportmagasinet följer vi med Jessicas dansträningar och funderar bl.a på varför olika dansgrenar får så lite synlighet trots fina framgångar på internationell nivå.

Sportmagasinet: Jessica Öller, dansare, koreograf och danslärare - Spela upp på Arenan

Diskussion om artikeln