Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Eero Kilpeläinen skadad – VM-guldmedaljör ersätter

Från 2016
Målvakten Niko Hovinen släpper in ett mål i Medvescak Zagrebs tröja.
Bildtext Målvakten Niko Hovinen släpper in ett mål i Medvescak Zagrebs tröja.
Bild: Valery Sharifulin/TASS All Over Press

KalPas målvakt Eero Kilpeläinen är skadad och förväntas vara tillbaka först om 4–6 veckor. Därför har KalPa nu plockat in Niko Hovinen som ska bära huvudansvaret för puckmotandet fram till jul.

Niko Hovinen är 28 år gammal och har hunnit spela för ett stort antal klubbar. KalPa-tröjan blir Hovinens elfte under de fem senaste säsongerna. Förra säsongen representerade han huvudsakligen Pelicans.

Säsongen 2016–2017 inledde den 199 cm långa målvakten i Medvescak Zagreb som han lämnade den 2 november. Kilpeläinen spelade senast den 25 oktober.

– I ett par veckor väntade jag på ett intressant erbjudande. Det var också skönt att få andas ut efter säsongsinledningen, sade Hovinen på KalPas webbplats.

VM-guldmedaljör

Till de främsta meriterna hör FM-silvret från år 2012 med Pelicans och avancemanget till SHL med Malmö våren 2015. Dessutom fanns Hovinen med i landslaget som vann VM-guld år 2011, även om han inte fick spela.

– Igår fick vi veta att Eeros skada förutsätter vila i 4-6 veckor. Vi vill inte äventyra vårsäsongen genom att inte låta honom vila ordentligt, så vi tog oss direkt en titt på marknaden, sade KalPas sportchef Kimmo Kapanen.

I KalPa konkurrerar Hovinen om speltid med slovaken Denis Godla.

Diskussion om artikeln