Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Stenhård grupp för Finland i volleybolls-EM – Yle sänder turneringen

Från 2016
Volleyboll, herrlandslaget.
Bildtext Volleybollslandslaget (arkivbild).
Bild: Matti Raivio/All Over Press

Värdnationen Polen, Serbien och Estland. Där Finlands kommande motståndare i volleybolls-EM, som går av stapeln i augusti 2017 – och som visas på Yles kanaler.

Av de kommande motståndarna är Polen och Serbien av den tuffaste kalibern. Estland är däremot i förhand sett det lättaste motståndet.

Polen är de regerande världsmästarna från hemma-VM 2014, medan Serbien hör till de vanliga medaljkandidaterna i varje Europamästerskap.

– En enorm chans. Det första jag kommer att tänka på är hurudan idrottsfest det kommer att bli! Våra fans, polska fans, estniska fans, serbiska fans. Det kommer att bli karneval, säger landslagstränaren Tuomas Sammelvuo när Yle Urheilu når honom i ett gym i Siberien.

Finland spelar sina matcher i Gdansk framför upp till 11 000 åskådare, men det har redan spekulerats ifall matchen mellan Polen och Finland kommer att flyttas till en utomhusstadion i samma stil som under volleybolls-VM 2014.

– Det måste ju spelas på en fotbollsstadion så att alla fans ryms in, säger landslagstränaren Tuomas Sammelvuo och syftar på att uppskattningsvis 4000 finländska volleybollsfans kommer att ta sig till EM.

Det står klart att Yle kommer att sända mästerskapstävlingarna. EM i volleyboll går av stapeln 25.8 och pågår fram till 3.9.2017.

Grupp A
Polen
Serbien
Finland
Estland

Grupp B
Italien
Tyskland
Slovakien
Tjeckien

Grupp C
Ryssland
Bulgarien
Slovenien
Spanien

Grupp D
Frankrike
Belgien
Nederländerna
Turkiet

Diskussion om artikeln