Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Skrabb snart lagkamrat med Sjölund? Uppges vara nära IFK Norrköping

Från 2016
Uppdaterad 16.11.2016 15:40.
Simon Skrabb skadade sig i hemmamatchen mot AIK.
Bildtext Simon Skrabb (t.h.) väcker intresse på många håll i Sverige, säger Jaros ordförande.
Bild: All Over Press

Simon Skrabb letar efter en ny klubb i Sverige. Valet kan falla på IFK Norrköping. Jaros styrelseordförande Harald Finne bekräftar till Yle Sporten att klubben är intresserad av Skrabb.

Eftersom Skrabbs Gefle åkte ur allsvenskan i år är Jaro-produkten ute efter en ny klubb.

År 2015 åkte Skrabbs Åtvidaberg ur allsvenskan, samma mönster upprepade sig året senare med Gefle – nu är Skrabb nära en klubb som har bättre förutsättningar att klara sig på högsta nivå: IFK Norrköping.

Norrköping slutade trea i allsvenskan förra säsongen. Daniel Sjölund hör till lagets nyckelspelare, och kritade precis på ett nytt kontrakt.

Enligt Norrköpings Tidningar har IFK Norrköping länge haft ögonen på Skrabb, nu är en flytt nära. Skrabb uppges ha mött Norrköpings manager Jens Gustafsson på onsdag.

Finne: har många alternativ

Skrabb har kontrakt med FF Jaro fram till 2018 och har varit utlånad de senaste säsongerna. Jaros ordförande Finne kan inte bekräfta att Skrabb träffat Norrköping på onsdag – men säger att ömsesidigt intresse finns.

– Skrabb har olika alternativ. Jag vet att IFK Norrköping är ett av ställena han är intresserad av och klubben är intresserad av honom.

Kan bli frågan om permanent flytt

Skrabb har varit öppen med att han letar efter en ny klubb i Sverige och inte kan tänka sig återvända till Jaro och fotbollsettan. Det är fortfarande oklart om det kommer att handla om ett nytt lån eller en permanent flytt.

– Allt är öppet ännu. Det beror på Jaro, Simon och mottagaren, säger Finne, som vägrar gå in på hur stora summor det rör sig om.

– Vi har ju inte fått in ett konkret bud ännu.

Trots att Gefle åkte ur allsvenskan stod Skrabb för en stabil säsong. Det betyder att han inte lär ha svårigheter att hitta en ny klubb.

Diskussion om artikeln