Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Barnsjukhus och skola bombades i Aleppo

Från 2016
Barn illa utsatta efter två dagars bombning av Aleppo - Spela upp på Arenan

Luftangrepp i den syriska staden Aleppo har drabbat ett barnsjukhus och en skola.

Attackerna mot östra Aleppo inleddes på nytt i tisdags efter tre veckor av relativt lugn. Östra Aleppo kontrolleras av rebeller.

I dagens attacker i östra Aleppo dödades fem barn och en biståndsarbetare, rapporterar den i Storbritannien belägna organisationen Syrian Observatory for Human Rights. Attackerna utfördes av antingen syriska eller ryska plan.

Enligt uppgifter från volontärer inom frivilligorganisationen De vita hjälmarna var det fråga om bland annat oljefatsbomber som släpptes ner från stridshelikoptrar.

Enligt observatörsgrupper, sjukhuskällor och biståndsarbetare har minst 20 människor dödats i de attacker som har utförts under de två senaste dagarna.

Barnsjukhuset var beläget i stadsdelen Shaar. Enligt en sjukskötare i östra Aleppo har Shaar brunnit ner under de två dagar som bombningarna har pågått.

Bombningarna är en del av regeringsstyrkornas intensifierade angrepp mot rebellerna i Syrien.

Den syriska regeringens allierade Ryssland uppger för sin del att det bombningsuppehåll som gäller för Aleppo fortsättningsvis är i kraft. Uppehållet inleddes den 18 oktober.

Hjälpsändningar har inte nått invånarna i östra Aleppo sedan juli då belägringen fullbordades. De sista matlagren är på väg att ta slut och FN har varnat för att östra Aleppo står på randen till svält.

Diskussion om artikeln