Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Clinton: Jag ville bara krypa ihop med en god bok

Från 2016
Uppdaterad 17.11.2016 09:56.
Hillary Clinton efter hennes förlusttal i New York 9.11.2016
Bildtext Hillary Clinton efter hennes förlusttal i New York 9.11.2016
Bild: EPA/OLIVIER DOULIERY / POOL

I sitt första offentliga framträdande sedan förlusttalet medgav Clinton sin stora besvikelse över sin förlust i det amerikanska presidentvalet. Men hon uppmanade också sin publik att fortsätta kämpa.

- Nu erkänner jag att det inte var det lättaste för mig att komma hit i kväll. Det har funnits stunder under den gångna veckan då jag bara velat krypa ihop med en god bok och med hundarna och aldrig lämna huset igen, sade Clinton.

"Det var inte lätt för mig att komma hit." - Spela upp på Arenan

Clinton lovordade också grundaren för den välgörenhetsorganisation som hon höll sitt tal för. Marian Wright Edelman grundade Children's defence fund (CDF) och enligt Clinton har Edelman fungerat som hennes inspiratör.

Clinton har arbetat för CDF, som bekämpar barnfattigdom och försöker främja barns hälsa.

Publiken ställde sig upp och hyllade henne när hon intog scenen och människor mumlade instämmande när hon talade om besvikelsen, men också då hon uppmanade dem att inte ge upp.

Ge aldrig, aldrig upp

- Jag vet att många av er är besvikna på valresultatet. Det är jag också, mer än jag någonsin kan beskriva, men som jag sade förra veckan så handlade vår kampanj aldrig om en person eller ens ett val. Det handlade om landet som vi älskar och om att bygga ett Amerika som är hoppfullt och inkluderande.

Clinton tillade att hon inte började jobba för samhället bara för att få en högt uppsatt tjänst.

Huvudtemat för hennes tal var barnfattigdomen i USA och hon talade om de 31 miljoner barn i landet som lever i eller på gränsen till fattigdom. Hon hänvisade också till hatbrott i skolor. Enligt nyhetsrapporter har de ökat efter Donald Trumps valseger.

- Splittringarna som blottats under det här valet är djupgående, men snälla - lyssna på mig när jag säger till er att Amerika är värt det, våra barn är värda det - tro på vårt land, kämpa för våra värden och ge aldrig, aldrig upp, sade Clinton.

Diskussion om artikeln