Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Regatta Spa: Vi litar på att Hangöpolitikerna river Roxx-avtalet

Från 2016
Uppdaterad 18.11.2016 14:14.
Regatta Spa
Bildtext Regatta Spa-bygget förändrar Fabriksudden. Företaget vill att grannområdet i Östra hamnen blir en fungerande helhet. Roxx café och pub fungerar inte tycker Regatta Spa.
Bild: Arkkitehtitoimisto Helin & Co

Regatta Spa har inga egna planer eller ambitioner när det gäller Roxx pub eller gästhamnen i Östra hamnen. Det försäkrar Peder Planting som är styrelseordförande för Hotell Regatta och för Regatta Spa.

Planting säger att bolagets enda förhoppning är att Östra hamnen och Fabriksudden blir en fungerande servicehelhet i Hangö.

Fabriksudden med sitt spa- och hotellbygge ligger alldeles intill Östra hamnen.

Roxx utifrån
Bildtext Roxx fortsätter att uppröra i Hangö.
Bild: Yle/Maria Wasström

Affärsmännen bakom spa- och hotellbygget på Fabriksudden vill med sitt rättelseyrkande garantera att Roxx pub och dess verksamhet inte paralyserar planeringen av hela Östra hamnen, säger Planting.

- Vi vill att planen för Östra hamnen ska bli färdig och att man efter det ska se vilka förutsättningar hamnen har att utvecklas.

Peder Planting.
Bildtext Peder Planting är styrelseordförande för Regatta Spa som låter bygga Hangö havsbad på Fabriksudden
Bild: Yle/Marica Hildén

Planting tror att Hangöpolitikerna snart inser att det var ett misstag att ge Roxx pub fem tillägsår.

- Jag tror att stadsstyrelsen behöver lite tid att sova på saken och begrunda såväl rent juridiska som moraliska aspekter. Vi hoppas att stadsstyrelsen tar skeden i vacker hand och ser helheten och inser vad som är till Hangöbornas fördel.

Regattaföretagarna är enligt Planting redo att ta fallet till alla domstolsinstanser ifall Hangö stadsstyrelse inte ändrar sitt beslut.

Radio Vega Västnyland

5:54

Radio Vega Västnyland

5:38

Diskussion om artikeln