Hoppa till huvudinnehåll

Yle Fem

Mark Levengood hjälper präster att hitta den rätta

Från 2016
Uppdaterad 21.11.2016 09:33.
Tro, hopp och kärlek - Spela upp på Arenan

Hur gör man för att träffa den rätta om man har en prästkrage runt halsen? Programledaren Mark Levengood hjälper en pingstpastor och tre präster i Svenska kyrkan att hitta kärleken. Alla fyra, två kvinnor och två män, delar samma dröm: Att dela sitt liv med någon.

Serien hjälper dessa fyra att dejta och öppnar förhoppningsvis ett äventyr i kärlekens tecken.

I serien samtalar Mark Levengood med de medverkande om vad som är viktigt i ett förhållande, vad de söker i en relation och vad det innebär att vara make eller maka till en ledare i en församling.

Mark Levengood tror att det finns en hel del förutfattade meningar om präster.

- Jag tror att många uppfattar präster som lite upphöjda, som "andliga poliser". Man rätar på ryggen och undviker att svära. Som präst har du nog intressanta tankar om kärlek. Men ingen kan vara sin egen läkare.

Serien vill ge en inblick i ett yrke som är omgärdat av förutfattade meningar och visa att präster och pastorer också har en längtan efter kärlek och äktenskap, precis som de flesta av oss.

Deltagarna bor i olika delar av Sverige och får under seriens gång lära känna flera personer. I serien deltar pingstpastorn Josef (31 år) och prästerna i Svenska kyrkan Kristin (45 år), David (44 år) och Åsa (52 år).

I det första avsnittet lär vi känna deltagarna och intresserade ombeds visa sitt intresse. Intresset visade sig vara stort. Deltagarna får också var sin dagbok där de skall skriva tre ord som är viktiga för dem i deras letande efter kärlek.

Orginaltitel: Tro, hopp och kärlek (Sverige, 2015)
8 avsnitt
30 dagar på Arenan

Produktion: Jarowskij/SVT. Nordvision

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln