Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Manchester City beredda att betala rekordsumma för att värva Messi

Från 2016
Lionel Messi nyckelspelare för FC Barcelona.
Bildtext Kan Lionel Messi vara på väg bort från Barcelona?
Bild: EPA/ALEJANDRO GARCIA

Enligt spansk media vill inte Lionel Messi skriva på ett nytt kontrakt med Barcelona. Det här har fått Manchester Citys ägare att gnugga händerna.

Tidningen Marca hävdar att Messi inte vill skriva på ett nytt kontrakt med Barcelona och vill i stället fundera på sina alternativ då kontraktet med den spanska storklubben tar slut sommaren 2018.

Sunday Mirror rapporterar nu att Manchester City är beredda att betala över 115 miljoner euro för den argentinska superstjärnan. Utöver den hiskeliga transfersumman vill klubben ge Messi en veckolön på 585 000 euro.

Pep tungan på vågen

Klubben tror att det faktum att den forne Barcelona-tränaren Pep Guardiola nu basar över Manchester City kan locka argentinaren till Manchester ifall han någonsin lämnar Barcelona.

Messi har en utköpsklausul på över 250 miljoner euro i sitt kontrakt, men Barcelona kan vara tvingade att låta klubbikonen gå för en mindre summa eller riskera förlora honom gratis sommaren 2018.

Manchester City är en av de få klubbar i världen som skulle ha möjlighet att värva Messi för en ny världsrekordsumma. Transferrekordet innehas just nu av Manchester United som betalade nästan 105 miljoner euro för Paul Pogba.

Diskussion om artikeln