Hoppa till huvudinnehåll

Sport

HIFK ryckte upp sig – Europaäventyret över trots det

Från 2016
Uppdaterad 20.11.2016 17:03.
HIFK-SIF 2.12.2015
Bildtext Johanna Hilli gjorde sex mål i returmatchen.
Bild: Yle/Janne Karinkanta

HIFK gjorde en bättre match i returmötet mot Rocasa Gran Canaria ACE i Challenge Cup men även den här gången blev det förlust. Rocasa Gran Canaria ACE vann den andra matchen med 32–21.

Europaäventyret blev två matcher långt för Helsingfors IFK även den här gången. Lagets chanser att avancera till nästa omgång i Challenge Cup försvann redan på lördagen då laget förlorade mot de regerande mästarna Rocasa Gran Canaria ACE med hela 12–39.

Söndagens returmatch var med andra ord mer eller mindre en ren formalitet.

– Vi ville visa att gårdagens match inte speglade verkligheten. Då var det problem med resan och vi kom fram en timme före matchen skulle börja. Att förlora med elva mål var helt okej den här gången.

– Vi visste att det skulle bli tufft då det var regerande mästarna som vi mötte. Det var ändå två lärorika matcher och man blir motiverad att jobba vidare, säger Johanna Hilli till Yle Sporten.

Hilli och Cainberg gjorde sex mål

HIFK lyckades lite bättre med målskyttet i den här matchen och gjorde åtta mål i den första halvleken. Rocasa Gran Canaria ACE hade ändå en komfortabel ledning då man ledde med 16–8 i paus.

Rocasa Gran Canaria ACE höll sina finländska gäster på betryggande avstånd även i den andra halvleken och vann till slut matchen med 32–21.

– De hade en öppningssexa som var väldigt bra men skulle vi bara ha mött de övriga spelarna i laget så skulle nog slutresultatet ha sett annorlunda ut, säger Hilli.

Johanna Hilli och Linda Cainberg var HIFK:s bästa målskyttar i matchen med sex mål var.

Rocasa Gran Canaria ACE avancerar nu vidare till nästa omgång i Challenge Cup. HIFK får fokusera sig på spel i den inhemska ligan och cupen.

Resultat:

Rocasa Gran Canaria ACE – HIFK 32–21