Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Skadehelvetet fortsätter – Kompany borta flera veckor

Från 2016
Vincent Kompany.
Bildtext Vincent Kompany har haft stora skadeproblem de senaste åren.
Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Vincent Kompanys skadeproblem tar aldrig slut. Manchester Citys tränare Pep Guardiola bekräftar nu att mittbacken blir borta en längre tid. ”Han är ledsen och det är jag också”, säger Guardiola.

Manchester City slog Crystal Palace med 2–1 i lördags. City hakade på i tätstriden i Premier League, men allt var inte guld och gröna skogar på Eastlands.

Mittbacken Vincent Kompany tvingades än en gång utgå med en skada efter en kollision med målvakten Claudio Bravo. Inför Citys Champions League-match mot Borussia Mönchengladbach på onsdag meddelade tränaren Pep Guardiola att Kompany inte är tillgänglig.

– Han har problem med sitt knä. Han kan vara borta i flera veckor. Han är ledsen och det är jag också. Det blir en lång paus, säger katalanen på en presskonferens.

"Är i goda händer"

Den belgiske mittbacken har haft stora skadeproblem de senaste säsongerna och City har ofta tvingats spela utan honom. Nu har trettioåringen åkt till Barcelona för behandling.

– Han är i goda händer för att komma tillbaka så fort som möjligt. Läkaren sa att det handlar om några veckor. Vi får se, det är en ligamentskada, säger Guardiola.

Man City kommer annars till Tyskland med vind i seglen. För några veckor sedan slog City Barcelona efter en imponerande insats. Det gav laget välbehövligt andrum, men City har inte råd att förlora mot Gladbach.

Barcelona har nio poäng, City har sju poäng och Borussia Mönchengladbach står på fyra efter fyra omgångar. Celtic är jumbo med sin två poäng.

Diskussion om artikeln