Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Efter Eremenkos dopningsdom – CSKA i fritt fall

Från 2016
Uppdaterad 23.11.2016 05:28.
Aleksandr Golovin, CSKA Moskva.
Bildtext Aleksandr Golovin och hans CSKA Moskva har gjort sitt i Champions League.
Bild: EPA

Utan dopningsavstängde Roman Eremenko är CSKA Moskva ett lag i trubbel. Den ryska storklubben tappade sina chanser till avancemang i Champions League efter ett nytt tapp.

Förra veckan fick Roman Eremenko en tvåårig dopningsavstängning. Den finländska landslagsmittfältaren hade lämnat ett positivt dopningsprov med spår av kokain i samband med en Champions League-match i september.

Uefas tillfälliga Eremenko-avstängning, som startade den 6 oktober, var däremot det egentliga startskottet för en nattsvart formkurva för CSKA Moskvas del. Utan finländaren är den ryska klubben betydligt sämre på planen.

Fram till den 2 oktober, när Eremenko spelade sin senaste match i CSKA-tröjan, hade laget förlorat en cupmatch, en Champions League-match och en ligamatch sedan säsongen startade.

Tappat i ligan

Efter att Eremenko plockades bort från laguppställningen har klubben störtat sportsligt. Laget har vunnit två av fem ligamatcher och ligger hela nio poäng bakom den ryska tabellettan Spartak Moskva.

Nu har laget också spelat bort sina chanser i Champions League. För tre veckor sedan åkte man på en riktig smäll borta mot Monaco och den sista spiken i Europakistan satte Bayer Leverkusen på tisdagen.

Trots att CSKA Moskva hade mer boll än de tyska gästerna, var det Leverkusen som tog ledningen. Hemmaförsvaret stod och sov när Kevin Volland fick fritt fram att skicka in 1–0.

Utmärkt läge för Leverkusen

I den andra halvleken ökade hemmalagets tryck. Med kvarten kom också utdelningen när Bebras Natcho satte kvitteringen på straff.

Forceringen räckte ändå inte längre för CSKA – och med sina tre poäng ligger klubben hopplöst långt efter. Bayer Leverkusen, där Joel Pohjanpalo är på väg tillbaka efter sin skada, har skaffat sig ett utmärkt läge för att ta sig vidare.

Resultat:

CSKA Moskva–Bayer Leverkusen 1–1 (0–1)
Mål: 0–1 Kevin Volland, 1–1 Bebras Natcho.

Diskussion om artikeln