Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Facebookgrupp ska hjälpa arbetssökande i Västnyland att hitta jobb

Från 2016
Uppdaterad 23.11.2016 09:59.
Facebooks logotyp.
Bildtext Sociala medier är en smidig kanal för arbetsgivare och arbetssökande att hitta varandra, säger den nya Facebookgruppens grundare.
Bild: EPA/ DANIEL REINHARDT

Jenny Sinisalo har grundat en Facebookgrupp där jobbsökande och arbetsgivare kan hitta varandra. De sociala medierna är en effektiv men outnyttjad kanal, säger hon.

Gruppen ”Lediga jobb i Raseborg” grundades av Jenny Sinisalo för en vecka sedan och har redan en bra bit över 500 medlemmar. Hon jobbar som karriärplanerare i Seinäjoki, men har en hel del kontakter i sin hemstad Karis.

- I Västnyland finns det väldigt många som vill byta jobb eller som är eller håller på att bli arbetssökande. Det finns också de som behöver ett jobb till exempel efter vårdledighet.

Den nya Facebookgruppen är till för alla som har ett intresse för arbetsmarknaden, säger hon. Här kan företagare som vill rekrytera ny personal möta dem som av olika orsaker ser sig om efter ett jobb.

Billigare hitta personal via sociala medier

De sociala medierna är överlag en outnyttjad resurs, säger Sinisalo.

- Sociala medier är en effektiv och smidig kanal som inte utnyttjas maximalt.

För arbetsgivare kan det vara en både snabbare och billigare process att söka personal via sociala medier, menar Jenny Sinisalo.

- Det kan gå mycket tid åt till rekryteringsprocessen. Man ska lägga ut en arbetsannons och efter det ska man ta ställning till ansökningarna som i värsta fall röra sig om 50 till 100. Hur mycket arbetstid går det inte åt till det.

Hon menar också att det finns en hel del jobb att söka i Raseborg, nu gäller det att hitta enkel kanal att förena se som vill ha jobb med dem som söker någon att anställa.

Diskussion om artikeln