Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Fredagssnackarna: "Stadsdirektör Simola orkar inte med bråket"

Från 2016
Uppdaterad 19.04.2017 10:44.
Ilse Klockars och Dan Idman sitter i en trappa.
Bildtext Ilse Klockars och Dan Idman vädrade morgonluft i veckans Fredagssnack.
Bild: Yle/ Bubi Asplund

Raseborgs stadsdirektör Tom Simola blickar efter nya möjligheter i grannkommunen Salo. Han är en av 23 personer som sökt jobbet som stadsdirektör i staden. Veckans åsiktspanel i radiostudion är överraskad.

- Jag förstår inte. Jag förstår inte, upprepar Dan Idman sig.

Idman spekulerar och funderar på vilka argument Simola kan tänkas ha.

- Jag tror det handlar om irritation, till exempel i arbetet med att utnämna en utvecklingschef i staden. Kan man inte fatta beslut om det redan? Jag får en känsla av att stadsdirektören inte orkar med "bråket", säger Idman.

Andra halvan i åsiktsduon, Ilse Klockars, är också överraskad, men har ändå förståelse för att Simola skickade in en arbetsansökan till Salo.

- Så här fungerar arbetsmarknaden i dag. Människor med ambitioner stannar inte kvar för att se på sådant där "dravel", säger Klockars.

Lyssna på podden nedan för flera tankar. Där uttrycker Dan Idman också sin frustation över shoppingdagen "Black Friday".

För att inte sjunka in i novembermörkrets desperation vill Ilse Klockars också nämna tre positiva saker i Västnyland den här hösten.

Fredagssnack podcast

17:54

Yle Västnyland bjuder på fredagar in snackare som reflekterar över veckan som gått. Dan Idman från Ingå och Ilse Klockars från Hangö filosoferade fredagen den 25.11.

Diskussion om artikeln