Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hamilton ”har redan vunnit VM i sitt hjärta” – stallchefen vill inte se fula trick på banan

Från 2016
Lewis Hamilton.
Bildtext Lewis Hamilton menar att han redan har vunnit mästerskapet (arkivbild).
Bild: EPA

På söndag avgörs det. Lewis Hamilton eller Nico Rosberg kommer att koras till världsmästare i F1 då deltävlingen i Abu Dhabi är över. Oberoende hur det går anser Hamilton att han är mästare – ”Helt som år 2007”.

Det är fördel Nico Rosberg inför den avgörande deltävlingen i Abu Dhabi på söndag. Lewis Hamilton startar från pole position med ledningen på tolv poäng innebär att Rosberg kan sluta trea och ändå ta hem sitt första världsmästerskap.

Bland andra Teemu Selänne har ställt sig bakom den finsk-tyske föraren som nu måste hålla nerverna under kontroll då det gäller som mest.

Men för Lewis Hamilton verkar den avgörande deltävlingen inte betyda hemskt mycket. I en intervju med Reuters säger Hamilton att han redan vet att han är mästare – oberoende hur det går i den sista tävlingen.

– Jag känner i mitt hjärta, kanske jag inte borde säga det här, men jag känner att jag gjort väl ifrån mig, säger Hamilton.

– Helt som 2007 så vet jag nu att jag är mästare. Det kanske inte står så på pappren och mänskor minns bara vinnaren, men jag känner det i mitt hjärta och det räcker för mig, fortsätter han.

År 2007 vann Kimi Räikkönen sensationsartat VM-titeln efter en högklassig thriller i ett regnigt Brasilien – en poäng före Hamilton. Hamilton tog själv sin första titel året därpå.

Wolff: Rivaliteten en lavasprutande vulkan

Är kommentarerna allvar eller en psykning? Det sistnämnda är stallchefen Toto Wolff rädd för – som själv jämför tävlingen mellan Hamilton och Rosberg med en lavasprutande vulkan.

– De är två totalt olika personligheter, säger Wolff till nyhetsbyrån.

Nico Rosberg och Lewis Hamilton krockar.
Bildtext Lewis Hamilton och Nico Rosberg tar ut varandra i en krock.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Det skulle inte vara den första gången som Hamilton och Rosberg drabbar samman också fysiskt på banan. Därmed önskar Wolff att förarna håller känslorna i styr också under det avgörande racet.

– Jag tror inte att någon av dem kommer att göra något dumt, säger Wolff.

Deltävlingen i Abu Dhabi går av stapeln klockan 15.00.

Diskussion om artikeln