Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Entusiasten från Småbönders fick gratulera Rosberg: Helt klart värd segern

Från 2016
Uppdaterad 28.11.2016 09:49.
Tony Svartsjö och Nico Rosberg
Bildtext Tony Svartsjö träffade världsmästaren Nico Rosberg efter tävlingen i Abu Dhabi.
Bild: Privat

F1-entusiasten Tony Svartsjö fick växla några ord med Nico Rosberg efter säsongens sista tävling i Abu Dhabi på söndagen. Svartsjö som noggrant följer med VM-serien anser att det var rätt förare som vann den här säsongen.

Formel 1-säsongen kulminerade på söndagen i Abu Dhabi. Nico Rosberg slutade tvåa i säsongens sista tävling och säkrade samtidigt sin första VM-titel med en marginal på fem poäng till stallkamraten Lewis Hamilton.

F1-entusiasten och företagaren Tony Svartsjö som är hemma från Småbönders och bosatt i Esbo var på plats i Abu Dhabi och följde med säsongens sista tävling. Efter tävlingen fick han också träffa den nyblivne världsmästaren under en kort stund.

– Det blev en snabb hälsning, vi hann växla några ord och så var det viktigt att få skaka hand och säga grattis, säger Svartsjö till Yle Sporten.

Vad tycker du om Nico som världsmästare?

– Han är nog helt klart värd segern. Den bästa föraren vann i år. Nico har konkurrerat med Lewis Hamilton i flera år nu och han har jobbat väldigt hårt för det här.

– Nico har haft den stora viljan att vinna medan gnistan kanske har saknats lite hos Hamilton den här säsongen, säger Svartsjö.

Förändringar till nästa säsong – Rosberg kvar på tronen?

För förarna väntar nu lite vila innan förberedelserna inför nästa säsong tar vid. Säsongen 2017 börjar i sedvanlig stil i Australien i mars och till nästa säsong kommer det att ske en del förändringar.

Däcken kommer att bli bredare samtidigt som också aerodynamiken ändrar.

– Jag pratade med Carlos Sainz efter loppet och han trodde att bredare däck kan medföra förändringar på sex till sju sekunder. Många tror att Renault kommer att bli starka nästa säsong.

– Jag tror nog att Nico kommer att vara bra även nästa säsong. Nu har han vunnit en titel och då är pressen borta, säger Svartsjö.

Diskussion om artikeln