Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Få vill bli sosseordförande - nu tackar Tuula Haatainen nej

Från 2016
Uppdaterad 28.11.2016 12:58.
Tuula Haatainen
Bildtext Tuula Haatainen
Bild: AOP

Den tidigare undervisnings- och social- och hälsovårdsministern Tuula Haatainen tänker inte ställa upp som ordförande för Socialdemokraterna. Det beskedet kom hon med på måndagen.

Haatainen säger att hon vill koncentrera sig på arbetet i riksdagen. där är hon ordförande för riksdagens social- och hälsovårdsutskott.

Hittills är det bara den sittande ordföranden Antti Rinne som har medelat att han ställer upp i ordförandekampen.

Av de möjliga motkandidaterna meddelade riksdagsledamot Antti Lindtman i helgen att han inte ställer upp.

Riksdagsledamot Timo Harakka har meddelat att han överväger att ställa upp såvida han inte ensam ska utmana Antti Rinne.

Lindtman ställer inte heller upp

Socialdemokraternas gruppordförande Antti Lindtman överraskade i helgen genom att meddela att han inte utmanar partiledaren Antti Rinne i ordförandekampen, rapporterar Iltalehti.

Lindtman säger att han övervägt frågan i synnerhet efter partifullmäktiges möte för en vecka sedan. Han kom i början av veckan fram till att det gäller att koncentrera sig på det som är väsentligt.

Lindtman säger att uppdraget som riksdagsgruppens ordförande känns motiverande och att det finns mycket ogjort arbete i riksdagen.

Han säger att många har sagt att de stöder honom, men att han fattat sitt beslut. Han säger också att han inte var rädd för att förlora mot Rinne.

Diskussion om artikeln