Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Inget beslut om utvecklingschef i Raseborg

Från 2016
Uppdaterad 19.04.2017 10:44.
Granen 2016 på Rådhustorget.
Bildtext Utvecklingschefen är en svår fråga för politikerna i Raseborg.
Bild: Yle/Veronica Montén

Det var meningen att frågan om en utvecklingschef i Raseborg skulle behandlas än en gång på stadsstyrelsemötet på måndagen (28.11), men ärendet drogs bort från listan. Däremot beslutade stadsstyrelsen att tjänsten som fritidschef ledigförklaras från och med den 1 mars år 2017.

Personalen inom Raseborg har haft möjlighet att framföra sitt intresse för det nya jobbet som fritidschef i Raseborg. Tiden för att visa sitt intresse gick ut på måndagsmorgonen.

Den nya tjänsten ska på sikt ersätta tjänsterna som ungdomssekreterare och idrottssekreterare.

Fritidsavdelningen ansvarar för biblioteken, museiverksamheten, hälsomotion, idrott och ungdomsverksamheten. Fritidschefen är som namnet säger chef för fritidsavdelningen.

Nu ledigförklaras alltså tjänsten och personalsektionen får i uppgift att fastställa lönen för tjänsten. Stadsstyrelsens presidium och berörda tjänsteman ska fungera som intervjugrupp.

Utvecklingschefen

Den nya tjänsten som utvecklingschef har stötts och blötts i Raseborg. Stadsdirektören Tom Simola har föreslagit att politices kandidat Fredrika Åkerö skulle flyttas från tjänsten som ungdomssekreterare till den nya tjänsten som utvecklingschef.

Simola har motiverat sin ståndpunkt med att Åkerö har rätt bakgrund och erfarenhet för att sköta tjänsten. Näringslivsfrågorna skulle skötas av stadsdirektören medan utvecklingsdirektören skulle ha hand om bland annat turism, kultur, information, evenemang och kollektivtrafik.

Bland politiker har det ändå höjts röster för att tjänsten borde ledigförklaras externt.

På måndagens möte drogs ändå ärendet bort så frågan om en utvecklingschef i Raseborg är fortfarande öppen.

Diskussion om artikeln