Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Vasa stad ersätter Jupiters verksamhet för långtidsarbetslösa

Från 2016
Uppdaterad 29.11.2016 13:48.
Barn sitter och läser i soffa
Bildtext Arkivbild.
Bild: Heli Blåfield

Vasa stad tar över Jupiters arbetsverksamhet i rehabiliteringssyfte. Staden vill få igång en ersättande verksamhet så snabbt som möjligt och ska ta emot 100 långtidsarbetslösa.

Då Jupiters verksamhet upphört vill Vasa stad få i gång en ersättande verksamhet så snabbt som möjligt. På grund av den snabba tidtabellen inleds arbetsverksamheten tillfälligt via Adecco.

Staden är på väg att med en snabb tidtabell starta arbetsverksamhet i rehabiliteringssyfte, som genomförs både som individuell träning och gruppverksamhet. Verksamheten flyttar till stadens centrum till den gamla hushållsskolan på adressen Handelsesplanaden 4.

- Eftersom vi vill starta verksamheten så snabbt som möjligt, rekryterar vi personal via Adecco Finland Oy. I det inledande skedet anställer vi sju arbetstagare från 30 november och verksamheten inleds redan 7 december. Den främsta målgruppen är Jupiters rehabiliteringsklienter, säger personaldirektör Leena Kaunisto i ett pressmeddelande.

Förbättra långtidsarbetslösas livshantering

Verksamheten är avsedd för personer som varit arbetslösa länge. Målet är att förhindra de negativa effekter som arbetslöshet ger upphov till, stärka klientens livshantering, arbets- och funktionsförmåga samt förebygga marginalisering.

- Det är inte fråga om ett arbetsförhållande utan syftet är exempelvis att vänja personen vid arbetslivets spelregler och förbättra hans eller hennes livshantering. I den här situationen är det viktigt att snabbt få en ersättande verksamhet för långtidsarbetslösa som har deltagit i rehabiliteringen vid Jupiter, berättar resultatområdesdirektör Erkki Penttinen i pressmeddelandet.

Diskussion om artikeln