Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tiger Woods inför comebacken: ”Tävlingsinstinkten densamma som tidigare – jag försöker slå dem”

Från 2016
Uppdaterad 29.11.2016 21:55.
Tiger Woods var en av de amerikanska lagkaptenerna i höstens Ryder Cup.
Bildtext Tiger Woods var en av de amerikanska lagkaptenerna i höstens Ryder Cup.
Bild: All Over Press

Alla tiders mest meriterade golfspelare Tiger Woods återvänder till tävlingsarenorna på torsdag. 40-årige Woods är lika sugen på framgång som tidigare.

Woods har inte tävlat på 15 månader. Under sin frånvaro har han genomgått två ryggoperationer. Sammanlagt har hans rygg opererats tre gånger och före dem var han med om fyra knäoperationer.

Nu är Woods redo för comeback på PGA Touren där han har vunnit 79 tävlingar under karriären.

– Min utrustning, träning och fysik har ändrats, men tävlingsinstinkten är densamma som tidigare. Jag vet att de här killarna kommer att försöka vinna över mig. Jag försöker slå dem, säger Woods på presskonferensen inför tävlingen på Bahamas som inleds på torsdag.

Hur påverkar den långa tävlingspausen?

Woods spel har sett stabilt ut på träningsrundorna, men stjärnan känner en viss osäkerhet inför tävlingen.

– Det mest utmanande blir att få slaglängderna rätt. Jag har inte haft adrenalin i min kropp på en lång tid. Jag vet inte hur mycket längre bollen flyger när jag har adrenalin i kroppen jämfört med när jag tränar. Normalt handlar det om en halv klubba, men det kan också vara mer eller mindre än det.

Woods var nära comeback för två månder sedan, men han beslöt sig för att fila på formen ytterligare innan han kommer tillbaka. Nu känner han sig redo för att inleda sin jakt på en 80:e seger på PGA Touren.

– Att vinna handlar om evolution. Det hela börjar hemma på träningsrangen och sedan på träningsbanan. Processen fortsätter på tävlingsbanan och sedan på baknian där man försöker vinna tävlingen. Det ultimata testet kommer i en majortävling, det är något helt annat, påpekar Woods.

– Jag har inte ens spelat en tävlingsrunda ännu, så jag är i början av den processen.

Woods senaste seger är från år 2013 då han vann en World Golf Championship-tävling med en marginal på sju slag.

Diskussion om artikeln