Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Tre sägs upp från Anvias konsumentförsäljning

Från 2016
Anvias butik på Stora långgatan i Vasa.
Bildtext Arkivbild. Anvias butik på Stora långgatan i Vasa.
Bild: Yle/Rolf Granqvist

Tre tidigare anställda på Anvia sägs upp. Det är resultatet av Elisas samarbetsförhandlingar med tidigare Anviaanställda som avslutades på onsdagen.

Planeringen av harmoniseringen av verksamheterna på Elisa och Anvia har framskridit och inom konsumentförsäljningen övergår man till en gemensam verksamhetsmodell. 29 personer vid Anvia Telecom Ab och Anvia IT-tjänster berördes av förhandlingarna som från början hade som mål att minska antalet anställda med mellan 4 och 5.

Elisa skriver i ett pressmeddelande att personernas anställningsförhållanden upphör av produktionsmässiga skäl och på grund av organisationsförändringar.

Som en del av harmoniseringen av Anvias och Elisas verksamheter kommer Anvias och Elisas affärer i Vasa, Karleby och Seinäjoki att slås ihop i januari.

– Behovet av att anpassa personalstyrkan har behandlats tillsammans med Anvias personal i god samarbetsanda. Samtidigt granskades Elisas motsvarande verksamheter. Genom att vi harmoniserar våra försäljningskanaler får våra kunder ett mer omfattande serviceutbud och vi kan tillsammans säkerställa en bättre kundupplevelse, säger Harri Suokko, regiondirektör för Elisa i Österbotten och verkställande direktör för Anvia Telecom Ab.

Samarbetsförhandlingarna med personalen inom Anvias interna IT-produktion fortsätter fram till januari 2017 som tidigare meddelats.

Diskussion om artikeln