Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nyförvärvet kapitulerade efter 13 sekunder – stor vändning av HIFK

Från 2016
Juhamatti Aaltonen med pucken.
Bildtext Juhamatti Aaltonen fixade tre poäng för rödtröjorna.
Bild: Matti Raivio/All Over Press

Juhamatti Aaltonen såg till att kvällen på Nordenskiöldsgatan slutade med jubel – men segern satt hårt åt. HPK ledde matchen mot HIFK med 2–0 efter bara nio minuter.

Jere Myllyniemi fick en tuff inledning på livet som HIFK-målvakt.

HIFK tog in Myllyniemi som ersättare för skadade Niklas Bäckström. Onsdagens match mot HPK var Myllyniemis första för säsongen. Den kunde ha börjat bättre.

Juho Keränen satte in efter bara 13 sekunder i Helsingfors. Det var bar början på motgångarna i den första perioden. Philippe Cornet satte in 2–0 innan HIFK skärpte sig.

Kom igen på stort sätt

Men det skulle blir en fortsättning på HIFK:s gryende fina form. Jasse Ikonen och Mikael Johansson såg till att det stod 2–2 inför den sista perioden. Profilspelaren Juhamatti Aaltonen avgjorde med tio minuter kvar att spela.

Den dystra trenden har vänt för HIFK. Laget tog poäng för fjärde matchen i rad och har vunnit tre av de fyra senaste drabbningarna.

I degens andra ligamatch var succélaget KalPa bättre än KooKoo med 2–1. KalPa toppar nu tabellen tillsammans med Tappara, på 54 poäng. HIFK ligger sexa i sammandraget.

Det går som på räls för KalPa. Jesse Mankinen avgjorde med bara en sekund kvar att spela.

Resultat, hockeyligan:

HIFK–HPK 3–2
KooKoo–KalPa 1–2

Diskussion om artikeln