Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Morgonkollen: Guggenheim fick nej, bränslet slut i plan som störtade

Från 2016
Uppdaterad 01.12.2016 06:36.
Ritva demonstrerar mot Guggenheim.
Bild: Ulrica Fagerström/ Yle

Vi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen.

Läget inrikes:

Helsingfors fullmäktige röstade nej till Guggenheim efter en debatt som räckte fem och en halv timme. Omröstningen slutade 53-32.

Solomon R. Guggenheimstiftelsen uppger sig vara besviken på resultatet i Helsingforsfullmäktige, men stolt över den arkitekturtävling som ordnats kring projektet.

Chefredaktören för Yles finskspråkiga nyhets- och aktualitetsredaktion Atte Jääskeläinen säger att relationen mellan Yle och statsministern varit spänd från början.

En seglivad tvist om bullermätningar vid en stenbrytning i Pickala i Sjundeå har nu fått ett avgörande i Högsta förvaltningsdomstolen. Bullermätningarna behöver inte göras om trots besvär från grannarna.

Kårkullas fastigheter i Pargas har länge varit drabbade av fuktskador och nästa sommar går det tillfälliga brandlovet ut, men det finns planer på att bygga nya fastigheter för kring tio miljoner euro.

Läget utrikes:

Det brasilianska planet som störtade i Colombia i tisdags hade slut på bränsle samt ett elektroniskt fel, kommer det fram i bandade diskussioner mellan planet och flygledningen i Medellin.

Det nya fredsavatalet mellan regeringen och Farcgerillan har nu ratificerats i Colombia. Kongressens underhus röstade precis som senaten enhälligt för att godkänna avtalet.

Väderrapporten Det är köldgrader nästan i hela landet och lokalt förekommer snöfall. I söder +1..-8 grader, i norr -1 och -10 grader.

Diskussion om artikeln