Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Sam Zimon följer sina drömmar

Från 2016
Uppdaterad 01.12.2016 12:09.
Duon Sam Zimon med Sam Sonntag och Simon Sid.
Bildtext Sam Sonntag och Simon Sid bildar duon Sam Zimon.

Musikerduon Sam Zimon har släppt sin första EP-skiva med sex egna låtar i popgenren. Killarna jobbar på att följa sin dröm om en proffskarriär inom musiken och hjälper gärna andra att göra det samma. Bakom Sam Zimon hittar vi Ingågrabbarna Sam Sonntag och Simon Sid.

- Vi tror starkt på att människor mår bra av att våga drömma och ha modet att följa sina drömmar, säger Sam Sonntag, själv fjärde årets studerande vid Hanken och uppvuxen med musik.

- En proffskarriär inom musiken skulle vara häftigt, säger han.

Musik med mamma

Sam Sonntag är sångerskan Susann Sonntags äldre son och förutom releaseparty för nya albumet Je táime je t´adore på fredag 2 december i Åbo, så åker han ut på familjen Sonntags julkonsertturné i december.

Både Sam och hans yngre bror Tim Sonntag spelar piano i familjebandet.

- Mamma Susann har alltid varit en förebild för mig. Hon har gjort mycket bra inom musiken, säger Sam Sonntag, som jobbat ihop med Susann redan i många projekt.

Bakom Susann Sonntags singlar Min sommaräng, Tid för jul, Show your heart och Änglar som ser finns också Sam Sonntag och hans inspelningsstudio, som nu är placerad i studiestaden Åbo.

- Vi kommer bra överens, också om alla i familjen har sina egna åsikter om att göra musik, säger Sam Sonntag.

Barndomsvänner från Ingå

Sam Sonntag och Simon Sid är barndomsvänner från Ingå. 2013 inledde de sitt musikaliska samarbete då Simon gästade som sångare i Sams band Sambast.

Två år senare kom första singeln When I close my eyes och efter ytterligare ett års arbete första EP-skivan som nu är klar.

När killarna skapar blir det elektronisk dans- och klubbmusik och i somras skippade Sonntag sommarjobbet för att göra musik på heltid.

- En dröm jag haft i flera år och nu förverkligade jag den, konstaterar Sonntag.

Simon Sid, känd fotbollsspelare bland annat i Ekenäslaget EIF, sköter sången också i gemensamma bandet Sam Zimon.

- Han är riktigt duktig och kommer att klara våra livespelningar så de låter som på skiva, säger Sam Sonntag.

Releaseparty blir det fredag 2 december i Åbo, en privat tillställning, men killarna tar gärna emot anmälningar av intresserade fans via Sam Zimons hemsida.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln