Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Politiker beklagar dödsskjutningarna – uttrycker sorg och bestörtning

Från 2016
Uppdaterad 04.12.2016 16:15.
Antti Rinne i riksdagen den 1 juli 2016
Bildtext Antti Rinne (SDP).
Bild: All Over Press / Jarno Kuusinen

Trippelmordet i Imatra väcker ledsna och arga känslor bland politikerna. Det här borde inte kunna hända i Finland, skriver Antti Rinne (SDP) som personligen kände ett av offren, stadsfullmäktiges ordförande Tiina Wilén-Jäppinen.

Nattens tragiska händelser i Imatra har chockat människorna i staden, och också på andra håll. Många politiker har framfört kondoleanser på Twitter och förundrat sig över hur något sådant här är möjligt.

Statsminister Juha Sipilä (C) skriver att han är ledsen och upprörd över det skedda. Han uttrycker också djupt deltagande med de anhöriga.

Att tre människors liv tar slut så här abrupt, till följd av blint våld, det är ett ytterst allvarligt brott som inte på något sätt kan accepteras, skriver Sipilä i ett pressmeddelande. Finland är ett av världens tryggaste länder, ändå kan sådant här tyvärr hända också hos oss, skriver han.

President Sauli Niinistö säger att dådet i Imatra upprör hela Finland och han framför sina kondoleanser till offrens anhöriga.

Också finansminister Petteri Orpo (Saml) uttrycker sitt deltagande och önskar krafter till alla Imatrabor.

Antti Rinne (SDP) säger att det här inte borde kunna hända i Finland.

Också Anna-Maja Henriksson (SFP) är bestört över dödsskjutningarna.

De grönas Ville Niinistö uttrycker sitt deltagande med de anhöriga och hela samhället. Han skriver att hela Finland stöder utredningen.

Det var under natten till söndag som en man sköt tre kvinnor utanför restaurangen Vuoksenvahti i Imatra. Två av offren var journalister och en var Imatra stadsfullmäktiges ordförande Tiina Wilén-Jäppinen (SDP).

En 23-årig man greps på platsen kort efter skjutningen.

Ordförande för Imatras stadsfullmäktige, Tiina Wilén-Jäppinen på motorcykel.

Ordförande för stadsfullmäktige ihjälskjuten i Imatra

Gärningsmannen har inte ännu förhörts.