Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Pukki upp i skytteligaledning – räddade poäng

Från 2016
Teemu Pukki.
Bildtext Teemu Pukki är glödhet i Danmark.
Bild: EPA

Teemu Pukki fortsätter att producera mål i Danmark. Säsongens tolfte mål satte Bröndby-anfallaren mot Esbjerg – och nu leder han skytteligan.

Teemu Pukkis form i den danska ligan fortsätter att vara stabil. Finländaren har haft en stark säsong i Bröndby och den fick sin fortsättning på söndagen.

I bortamötet med Esbjerg startade Pukki på bänken, men efter Robin Söders 1–0-mål kastades finländaren in i hetluften. Han behövde inte många minuter för att hitta rätt.

I den 63:e minuten skickade Pukki in 1–1, vilket också blev slutresultatet i matchen. Bröndby ligger därmed kvar som tvåa i ligan. FC Köpenhamn leder med elva poängs marginal efter tjugo matcher.

Fotbollspelare i klubbdress klappar i händerna efter match.
Bildtext Tim Sparvs skadefyllda säsong fortsätter.
Bild: All over press.

Ingen Sparv på planen

Pukkis mål var hans tolfte för säsongen. Det lyfter samtidigt upp honom i delad ledning i skytteligan. FC Nordsjaellands Marcus Ingvartsen står också på tolv fullträffar.

Bakom Bröndby ligger FC Midtjylland på tredjeplatsen. Laget kammade noll i söndagens hemmamatch mot tabellnian AGF. Gästerna vann med 1–0.

I FC Midtjyllands uppställning saknades Tim Sparv. Mittfältaren, som nyss återvände från en långtidsskada, fanns inte ens med på bänken. Han drog på sig en ny skada mot Silkeborg i veckan och var borta.

Markus Halsti nötte bänk i nittio minuter.

Diskussion om artikeln