Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Barnens självständighetsfest inställd i Imatra

Från 2016
Uppdaterad 05.12.2016 13:05.
Stadshuset i Imatra på måndagen.
Bildtext Stadshuset i Imatra på måndagen.
Bild: Yle / Ville Toijonen

Flaggorna är på halv stång i Imatra och festligheter har inställts på grund av det brutala trippelmordet natten till söndagen.

En 23-årig man med brottsligt förflutet sköt ihjäl tre kvinnor utanför restaurangen Vuoksenvahti innan gav gav sig till polisen.

Polisen utreder motivet. En av kvinnorna var ordföranden i Imatra stadsfullmäktige. De två andra var lokala journalister.

Polisen kunde på måndagen fortfarande inte utesluta att offren valdes av en slump, men polisen ställer sig samtidigt frågan vem mannen hade kommit för att döda.

- Det är en av huvudfrågorna, säger kriminalkommissarie Ari Järveläinen.

Polisen fortsatte förhöra den misstänkte och undersökte brottsplatsen på måndagen. Mer information om undersökningarna utlovas till senare på måndagen.

Flaggor på halv stång

Stämningen är dämpad i stadshusets tambur. På de fem flaggstängerna utanför stadshuset vajar Finlands flagga på halv stång.

I morse skulle det enligt planerna hållas en självständighetsfest för 400 sjätteklassare. Festen har inhiberats i dag och hålls vid en senare tidpunkt.

- Värdarna för festen skulle ha varit stadsdirektören och fullmäktiges ordförande. Vi har nu beslutat flytta fram evenemanget, säger stadsdirektör Pertti Lintunen.

Stadshuset lägger i dag fram en kondoleansbok för allmänheten.

Imatra stad ordnar en minnesstund för allmänheten måndagen den 12 december. Fullmäktige återgår till normal ordning den 14 december då man fattar beslut om nästa års stadsbudget.

Diskussion om artikeln