Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hradecky fick inte på gå på slottsbalen – ”Tränaren förstod inte hur stort det är”

Från 2016
Uppdaterad 06.12.2016 10:52.
Lukas Hradecky.
Bildtext Lukas Hradecky.
Bild: imago/Jan Huebner/ All Over Press

Fotbollslandslagets målvakt Lukas Hradecky har i år fått en inbjudan slottsbalen. Men han får inte gå på festen. Eintracht Frankfurts tränare vägrade släppa iväg honom.

När självständighetsdagen firas på presidentens slott på tisdagen kommer ett flertal idrottare att närvara. Bland de som fått en inbjudan av president Sauli Niinistö finns bland annat Mira Potkonen, Leo-Pekka Tähti och Lotta Lepistö.

En som också fick en inbjudan var fotbollslandslagets målvakt Lukas Hradecky men han kommer inte att närvara. Eintrach Frankfurt spelar match i den tyska ligan på fredag och därför ville tränaren Niko Kovac inte släppa iväg förstemålvakten bara några dagar före en viktig match.

– Tränaren förstod inte riktigt hur stort det här är. På ett professionellt plan förstod jag också att jag inte skulle få åka. Nu är det många människor som jag inte kommer att få träffa. Det skulle också ha varit roligt att dra några dåliga Åbo-skämt med presidenten, säger Hradecky till Yle.

Vill gå med hela landslaget

För Hradecky kom inbjudan till slottsbalen som en överraskning och han säger att han först inte noterade brevet.

– Jag är ganska lat av mig då det kommer till posten så jag såg inte inbjudan till en början. Förhoppningsvis kommer det en ny någon gång i framtiden.

– Om landslaget går till ett mästerskap någon gång så skulle det vara roligt om hela laget fick en inbjudan, säger han.

Eintrach Frankfurt har haft en bra höst i den tyska ligan och efter tretton matcher ligger laget på femte plats i tabellen. Avståndet upp till ledande RB Leipzig är åtta poäng.

– Säsongen har nog gått över förväntan. Trots att vi tränade bra under sommaren så trodde jag inte att vi skulle vara så här högt upp. Jag försöker njuta av stunden och vi ger 110 procent i varje match, säger Hradecky.

Självständighetsdagen 2016

Diskussion om artikeln