Hoppa till huvudinnehåll

Sport

HJK pungade ut pengarna – ligans bästa anfallare fortsätter i klubben

Från 2016
Uppdaterad 07.12.2016 11:18.
Alfredo Morelos, HJK-KuPS, augusti 2016.
Bildtext Alfredo Morelos gjorde succé i HJK förra säsongen.
Bild: Matti Raivio / All Over Press

En viktig kugge i HJK:s lag fortsätter i Helsingforsklubben. HJK:s bästa målskytt förra säsongen, Alfredo Morelos, har tecknat ett treårskontrakt med klubben.

Den 20-årige Morelos spelade förra säsongen på lån i HJK, men klubben utnyttjar nu en köpoption i kolombianens kontrakt. Enligt HJK:s webbplats är transfern ekonomiskt sett den största i klubbhistorien.

Enligt Helsingin Sanomat betalade HJK kring en halv miljon euro för spelaren. Transfersumman skulle därmed vara den största som en finländsk klubb betalat för en enskild spelare.

Gjorde succé förra säsongen

Morelos gjorde förra säsongen 16 mål på 30 ligamatcher och valdes till ligans bästa anfallare. Utöver ligamålen gjorde han även sju mål i finska cupen och fyra mål i Europa League-kvalet.

– Den unge anfallaren tog med sina fina insatser direkt en plats i öppningselvan och han visade att han har kommit till "Klubi" och Europa för att göra karriär och mål. Han har alla förutsättningar att ta stora steg i karriären ännu, säger chefstränaren Mika Lehkosuo på klubbens webbplats.

Före flytten till HJK spelade Morelos i sitt hemland med Independiente Medellin.

Diskussion om artikeln