Hoppa till huvudinnehåll

X3M

17-åriga Nellie Fors från Vasa är stjärna på Spotify

Från 2016
Uppdaterad 07.12.2016 16:39.
Nellie Fors uppträder på Norrvalla i sommar.
Bildtext Nellie Fors är ute med två nya singlar

Vasamusikern Nellie Fors släppte sin debutsingel You're a Star förra året. Den singeln har i skrivande stund nästan 400 000 lyssningar på Spotify.

Nu är Nellie ute med två nya singlar som heter Wonderful Boy och YOU. Den sistnämnda skapades genom ett samarbete med den svenska Dj:n Oliver Lindgårde. Det var Oliver som upptäckte Nellie online.

- Jag använde mig mycket av livestreaming-appen Periscope tidigare. Jag lade upp många videor där ja musicerade. En dag så kontaktade Oliver mig och sade att han hittat mig via Periscope. Jag trodde först att det var något lurt med det hela men det visade sig att Oliver ville att jag skulle sjunga på en av hans låtar. Han skickade texten till mig, jag ändrade på några saker och mitt i allt hade vi tillsammans skapat låten YOU.

Främmande låt under hennes namn

Nellie har tillverkat sammanlagt tre låtar hittills, men tittar man på hennes namn på Spotify så dyker det upp en fjärde låt. Denna låt heter You Wake Me Up och Nellie vet absolut ingenting om denna låt.

- Det är så störande. En dag då jag tittade på mitt Spotifykonto så märkte jag att där fanns en främmande låt. Jag har ingenting med den att göra och jag har ingen aning hur den har hamnat dit. Jag har fyllt i ett formulär och skickat det till Spotify, nu får jag hoppas att låten försvinner. Sjukt att det kan hända, att någon annans låt dyker upp under ens namn.

Framtiden finns i grannlandet

Nellie går för tillfället i gymnasiet och skriver studentexamen våren 2018. Efter att hon blir klar från skolan så kommer hon att fortsätta satsa på musiken, men på annan ort.

- Jag kommer nog att flytta från Vasa och Finland. Jag har alltid älskat Stockholm och jag siktar på att flytta dit när jag blir klar i skolan.

Nellie kommer att fortsätta producera egna låtar, redan nu har hon några nya på gång. På en av dem kommer Nellie att utmana sig själv.

- Jag kommer att rappa. Jag har skrivit rap tidigare, men jag har aldrig uppträtt med det. Men det passar mig bra för att det är en utmaning och jag älskar att utmana mig själv.

Enligt Nellie så tar det tid att komma någonstans inom musiken.

- Jag skulle bara vilja producera musik direkt och uppträda på flera olika scener så snabbt som möjligt, men man måste acceptera att detta inte händer över en natt. Det tar tid och det kommer att ta tid att komma dit man vill inom musiken.

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln