Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kan Finland skrälla i Kanada? Här är sändningstiderna

Från 2016
Kanada vann juniorvärldsmästerskapet i ishockey 2015.
Bildtext Kanada vann juniorvärldsmästerskapet i ishockey 2015.
Bild: Elena Rusko/All Over Press

För ett år sedan rådde det hockeyfeber när Finland vann ett sensationellt guld i junior-VM på hemmaplan. Nu hoppas Kanada kunna ta tillbaka titeln de vann för två år sedan och de får dessutom chansen att göra det på hemmais.

Årets upplaga av junior-VM i ishockey avgörs på två kanadensiska orter. Hockeytokiga Toronto och Montreal står gemensamt värdar för mästerskapet.

Hemmanationen Kanada spelar sina gruppspelsmatcher i Toronto medan medaljernas öde avgörs i Montreal.

Matcherna spelas i riktiga hockeykatedraler, när NHL-klubbarna har fått lov att söka sig annorstädes. Bell Centre i Montreal har plats för 21 287 åskådare medan Air Canada Centre i Toronto inhyser 19 746 åskådare när och då hallen är full.

Fyra av fem lag vidare från gruppen

Finland spelar i A-gruppen tillsammans med Tjeckien, Danmark, Sverige och Schweiz medan Kanada, USA, Ryssland, Slovakien och Lettland utgör B-gruppen i mästerskapet.

Efter gruppspelet är det fyra lag från bägge grupperna som avancerar till kvartsfinalskedet.

De två sämsta lagen i kämpar sinsemellan om att hålla platsen i A-VM också 2018.

Direktsändningarna mitt i natten

Alla Finlands gruppspelsmatcher under mästerskapet visas direkt och repriseras två gånger, en gång på förmiddagen och en gång på kvällen.

När medaljmatcherna tar vid följer Yle med Finlands förehavanden, men visar ändå VM-finalen i sin helhet live den 6 januari oberoende om Finland spelar eller inte.

Det är Christoffer Herberts och Ann-Christine Karhu som svarar för de svenskspråkiga referaten från junior-VM i ishockey.

Klicka här för att se sändningstiderna för JVM 2016–2017

Diskussion om artikeln