Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Anvia inleder samarbetsförhandlingar

Från 2016
Anvia-logo
Bild: Yle/Ulrika Stagnäs-Lund

Anvia inleder samarbetsförhandlingar i koncernens moderbolag. Alla 40 anställda varslas och 25 arbetsplatser är hotade.

Anvia Abp inleder samarbetsförhandlingar med hela personalen. Orsaken är försäljningen av Anvias telecom-verksamhet till Elisa i slutet av maj i år.

- Anvia-koncernen är betydligt mindre än tidigare och vi är tvungna att anpassa våra tjänster till den nya situationen, säger verkställande direktör Mika Vihervuori.

Funktioner försvinner

Bland annat försvinner funktioner som personal- och ekonomiförvaltning, marknadsföring samt it-administration. Nedskärningsbehovet uppskattas till högst 25 årsverken.

- Vi har fortsatt att producera de här tjänsterna till de bolag som nu är överförda till Elisa, men i nästa år kommer Elisa att sköta dem från sin egen organisation. Det minskar arbetsmängden i Anvia Abp väsentligt, säger Vihervuori.

Förlust på 5,5 miljoner

Anvia gjordeingen rörelsevinst det första halvåret, utan en förlust på 5,5 miljoner euro. Men det här är inte orsaken till samarbetsförhandlingarna säger Vihervuori.

I slutet på oktober inleddes samarbetsförhandlingarmed 48 anställda inom den interna IT-produktionen och konsumentförsäljningen på Anvia Telecom, Anvia IT-tjänster och Anvia TV.

- Antalet verkar stort, men antalet visar att vår verksamhetsmodell tidigare var väldigt centraliserad och att moderbolaget utfört mycket arbete till de tidigare dotterbolagen, säger Vihervuori.

Diskussion om artikeln