Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Vuorinen skrev på långt kontrakt med VPS - "berättar lite om förtroendet båda vägar"

Från 2016
Uppdaterad 08.12.2016 16:29.
Petri Vuorinen
Bildtext Petri Vuorinen är chefstränare för VPS.
Bild: Yle/Pia Lagus

Petri Vuorinen fortsätter som chefstränare för ligalaget VPS. Parterna har kommit överens om ett kontrakt som sträcker sig till år 2020.

– Det känns riktigt bra för tillfället. Ett år som gick ganska snabbt och vi fick till stånd ok resultat tillsammans med laget, så jag är nöjd, konstaterar Vuorinen till Yle Österbotten.

Att få skriva på ett långt kontrakt med klubben var inte enligt honom så hemskt viktigt, men det känns skönt att klubben litar på honom.

– Jag går alltid ett år i taget och så får man se hur det har gått. Men det berättar lite om förtroendet båda vägar och det finns och har funnits från början, så det är säkert båda parter nöjda med.

Tog över i VPS 2015

Vuorinen tog över chefstränaransvaret efter att Olli Huttunen fick sparken sommaren 2015. Då var målet att hållas kvar i fotbollsligan och det fixade Vuorinen och Vasalaget. Förra säsongen fungerade spelet betydligt bättre och VPS blev fyra i ligan och fick därmed en plats i Europa League-kvalet.

Enligt Vuorinen är en bidragande orsak till framgången en fungerande tränarstab och kontinuitet. Därför var det viktigt att även målvaktstränaren Henri Sillanpää skrev på ett nytt kontrakt med klubben som sträcker sig till slutet av 2018.

– Vi är en ganska dynamisk grupp och alla har egna styrkor som vi försöker få ihop och det har varit en viktig del under det här året. För att lyckas är det viktigt med ett team och det vill vi fortsätta med.

– Nu har vi erfarenhet från ett år tillsammans och vi startade egentligen från "scratch". Jag kände egentligen bara Sillanpää från tidigare. Hur resan sedan gick under året var intressant, givande och utvecklande och vi kände alla att vi ville fortsätta nästa år med det här teamet.

Nu ska nivån höjas ytterligare

Efter en fjärde plats förra säsongen är målet givetvis att bli bättre den kommande säsongen.

– Det här året var förändring en stor grej. Målet med förändring är ju att utveckla och inte förändra för förändringens skull, utan utveckla och bli bättre och nu har vi några idéer för fortsättningen och hur vi ska föra det här framåt.

– Inte ska vi vara sämre nästa säsong än vi var den här säsongen. Nog vill vi bli bättre på allt och sedan om vi tänker på individuell utveckling för spelarna och tränarna, så vill vi nog alla komma högt upp och det är det vi jobbar för.

Arbetet för att få ett slagkraftigt lag på benen även nästa säsong är i full gång och just nu har VPS 16 kontrakterade spelare. Men på en viktig position fattas det ännu spelare.

– Lagbygget ser bra ut i det här skedet av året, förutom att vi inte ännu har en målvakt kontrakterad, så det står tomt. Det får vi jobba mest med för tillfället.