Hoppa till huvudinnehåll

Sport

HIFK jagar Forssell: ”Vi betalar inte HJK-lön”

Från 2016
Mikael Forssell i HJK 2016.
Bildtext Mikael Forssell har flera alternativ att bolla med.
Bild: Yle/Tomi Hänninen

Mikael Forssell utesluter en fortsättning i HJK. Däremot kan han stanna kvar i Helsingfors. Antti Muurinen bekräftar att HIFK är intresserat. ”Det handlar inte om pengar”, säger HIFK-tränaren till HS.

Veteranen Mikael Forssell var ett mycket intressant nyförvärv till HJK inför förra ligasäsongen. Anfallaren förväntade sig mycket, men han fick ut väldigt lite.

Det blev mycket bänknötande i skuggan bakom succéspelaren Alfredo Morelos och när det stod klart att HJK missade guldet var han kritisk mot hur tränaren Mika Lehkosuo hade skött laget.

– Vår säsong var inte bra. Vi har spelat för långsamt framåt och har inte haft ett fungerande presspel på hela säsongen. Därför har vi förlorat matcher och mästerskapet. Vi förtjänade inte guld, sa han efter sista matchen mot SJK.

HJK-dörren stängd

I samma intervju medgav Forssell att säsongen var frustrerande. Han sa att han ska ta en dag i taget och se vilka alternativ som dyker upp.

Nu är åtminstone en dörr stängd. Efter att HJK valde en fortsättning med Lehkosuo är HJK ett avslutat kapitel. Det säger Forsells manager Erkki Alaja till Helsingin Sanomat. Forssell håller alla andra dörrar öppna.

– Jag älskar fotboll och jag vill spela. Jag stannar inte i HJK. HIFK är ett alternativ att titta på, säger han till HS.

Antti Muurinen under en presskonferens inför ett Helsingforsderby.
Bildtext Antti Muurinen är sugen på ett nytt samarbete med Mikael Forssell.
Bild: Jarno Kuusinen / All Over Press

"Finns ett problem"

Det kan alltså bli en fortsättning i Helsingfors för Forssell, som numera har två barn. HIFK:s tränare Antti Muurinen, som har arbetat tillsammans med Forssell i både HJK och landslaget, säger att klubben är intresserad av anfallaren.

– Vi har fyra olika alternativ och jag vill ha tre av dem. Forssell är ett av alternativen.

Muurinen har pratat med Forssell och gjort klart vad som gäller.

– Jag sa till honom att det finns ett problem. Vi betalar inte en HJK-lön. Han är välkommen att träna och sedan bestämma sig. Då sa han att det inte handlar om pengar.

Kan avsluta karriären

Enligt Alaja har Forssell fört diskussioner med HIFK och dessutom finns ett visst intresse utomlands. Det tredje alternativet är att en av finländsk fotbolls allra främsta målskyttar genom tiderna avslutar karriären.

– Han har ett bra läge och kan bestämma om han vill fortsätta eller avrunda karriären.

Just nu har HIFK kontrakt med Pekka Sihvola. Muurinen vill också behålla Juho Mäkelä och Ville Salmikivi från förra säsongens anfallsbesättning.

Diskussion om artikeln