Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Klart: IFK Norrköping värvar Simon Skrabb

Från 2016
Uppdaterad 09.12.2016 13:24.
Simon Skrabb i Finlands U21-landslag.
Bildtext Simon Skrabb har tagit steget upp till A-landslaget.
Bild: Yle/AnttiKoivukangas

Efter flera låneperioder i Allsvenskan är det nu klart med en ny klubbadress för 21-årige Simon Skrabb. IFK Norrköping och Skrabbs moderklubb FF Jaro har nått en överrenskommelse om en permanent övergång.

IFK Norrköping presenterade sitt senaste nyförvärv på en presskonferens vid lunchtid på fredagen. Spelarkontraktet är fyraårigt, från säsongen 2017 till 2020.

– Vi tror så mycket på Simon att vi har varit angelägna om att äga rättigheterna. Han är vår spelare från och med nu, sade lagets chefstränare Jens Gustafsson på en presskonferens.

– Det är en stor och fin klubb som spelar en trevlig fotboll som kommer att passa mig. Det var inte svårt att tacka ja. Jag är trygg i mitt beslut att sitta här idag. Jag ska ta så stora kliv jag bara kan och siktar ut mot Europa, sade Skrabb själv.

FAKTARUTA: Vem är Simon Skrabb?

Klubben var tydlig med att de ser Skrabb som en anfallsspelare, trots att han även har spelat som vänstermittfältare. Något som spelaren själv är nöjd med.

– Jag spelar där tränaren vill, helst i mitten, men jag har inga problem med att spela på kanten.

– Vi har fyra forwardsalternativ. Vi kommer fortsättningsvis att ha som målsättning att spela med två anfallare, sade Gustafsson.

För många ekonomiansvariga i styrelsen

Enligt chefstränare Gustafsson kommer klubben framför allt att ha användning av finländaren i samband med fasta situationer.

– Han har en väldigt skicklig vänsterfot, en spektakulär speluppfattning och är bra på fasta situationer med sin vänsterfot.

På frågan om Skrabb var dyr gav Gustafsson inga tydliga besked, utan nöjde sig med att skämtsamt kommentera styrelsen.

– Det sitter för många ekonomiansvariga i styrelsen.

Den gångna säsongen slutade IFK Norrköping på tredje plats i Allsvenskan bakom Malmö FF och AIK. Säsongen innan korades klubben till svenska mästare för trettonde gången totalt, men för första gången sedan år 1992.

I IFK Norrköping blir Skrabb lagkamrat med den finske landslagveteranen, ålänningen Daniel Sjölund. Sjölund har under flera säsonger hört till en av de bärande krafterna på Norrköpings mittfält.

Simon Skrabb är den tredje egna junioren som FF Jaro säljer utomlands under säsongen 2016. I slutet av augusti gick Sergei Eremenko till FC Basel i Schweiz och bara en dryg vecka senare flyttade Serge Atakayi till Glasgow Rangers.

Diskussion om artikeln