Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hasse Backe sparkad - treårigt avtal för Markku Kanerva

Från 2016
Uppdaterad 12.12.2016 17:20.
Hasse Backe, Norge Finland 29.3.2016.
Bildtext Hasse Backe i förgrunden sparkad, ersättaren Markku Kanerva i bakgrunden.

Finlands herrlandslag i fotboll kommer att ledas av Markku Kanerva de tre kommande åren. För Hasse Backes del blev det bara ett år vid rodret.

Finlands Bollförbund skickade ut ett pressmeddelande klockan 14.00 på måndagen där kontentan var tudelad. Hasse Backe är från och med årsskiftet fri att se sig om efter nya arbetsuppdrag, hans saga som förbundskapten för Finlands A-landslag i fotboll är all.

Också Backes stab, trion Jukka Ikäläinen, Thomas Lyth och John Wall har gjort sitt på förbundet. Under Backes ledning år 2016 spelade Finland elva matcher och lyckades nå två oavgjorda resultat.

- Vi hade mycket otur och en oförutsägbar mängd skador och frånvaron. Fotbollen är ändå en resultatsport och ingen var nöjd med våra resultat.

- Hasse Backe är ett proffs och en sann gentleman. Vi önskar honom lycka till i framtida utmaningar, säger Bollförbundets ordförande Pertti Alaja i pressutskicket.

Kanerva får långt kontrakt

Hasse Backes efterträdare på posten blir Markku Kanerva, vars avtal är treårigt. I Kanervas stab ingår Simo Valakari, Jonatan Johansson och Antti Niemi.

- Modellen med Kanerva och hans stab är en nationell lösning med stark internationell prägel. Hela kvartetten har en gedigen spelarerfarenhet men även mångsidig tränarerfarenhet, säger Bollförbundets ordförande Pertti Alaja.

Kanervas avtal är treårigt och innehåller en EM-slutspelsoption (ifall Finland tar sig till EM-slutspelet 2020).

Diskussion om artikeln