Sojamarinerad lax med ingefära och gurksallad
Från 2016
Publicerad 14.12.2016 15:15.
Bild: Yle/Parad Media
En enkel och snabb fiskförrätt med en fräsch gurksallad. Passar till alla festligheter, också på julbordet!
Sojamarinerad lax med ingefära och gurksallad
Mängd: 4 personer
Tillagningstid: 40 min, varav förberedelser 40 min
Ingredienser
- 500 gram (g) lax - färsk, skinnfri
- 8 centiliter (cl) japansk soja
- 1 matsked (msk) socker
- 1 tesked (tsk) riven ingefära
- 1 matsked (msk) färskpressad citronsaft
- 1 matsked (msk) hackad gräslök
- 1 st gurka - (gurksallad)
- 1 matsked (msk) socker - (gurksallad)
- 1 tesked (tsk) ättika - (gurksallad)
- 0.5 st hackad rödlök - (gurksallad)
Instruktioner
Börja med gurksalladen: Skär gurkan i små tärningar. Blanda försiktigt med resten av ingredienserna och ställ kallt före servering.
Skär laxen i cirkaa en centimeter tjocka skivor och lägg skivorna på ett serveringsfat.
Blanda marinaden tills sockret lösts upp.
Häll marinaden över laxen och ställ kallt i cirka 30 minuter.
Strö över gräslöken och servera med gurkssalladen.