Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Christmas pudding - plumpudding

Från 2016
Uppdaterad 14.12.2016 16:16.
Christmas puddig med vaniljglass och tranbär
Bildtext Christmas puddig med vaniljglass och tranbär
Bild: Yle/Parad Media

Christmas pudding serveras på juldagen i engelsktalande länder. Julpuddingen är kraftig och innehåller vanligen torkade frukter som russin och nötter. Traditionellt kokas efterrätten i ett tyg, men sedan början av 1900-talet även i en lämplig kastrull. Många lagar puddingen flera veckor före julen, men vid servering ångas den och toppas med brandy som flamberas.

Christmas pudding - plumpudding

Mängd: 4 personer

Tillagningstid: 35 min, varav förberedelser 5 min

Ingredienser

  • 1 kartong julpudding
  • 1 kartong vaniljglass
  • konjak - eller brandy
  • syrliga bär

Instruktioner

Köp ett färdigt paket engelsk Christmas pudding (plumpudding, julpudding).

Öppna förpackningen och häll över fyra cl konjak eller brandy.

Värm puddingen i sin form i mikrougn i cirka två minuter eller i ångkokare i cirka 30 minuter.

Stjälp upp puddingen på ett serveringsfat och servera med vaniljglass.

Mer om ämnet på Yle Arenan