Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Svenska stjärnbacken slogs ner – ”Försökte skära upp ansiktet”

Från 2016
Erik Karlsson missar en straff mot Martin Jones, Ottawa-San Jose, 15.12.2016.
Bildtext Martin Jones räddade Erik Karlssons straff i San Joses seger.
Bild: All Over Press

En ful drabbning utkämpades mellan Ottawa Senators och San Jose Sharks i NHL i natt. I fokus var hemmalagets stjärnback Erik Karlsson.

Gästande Sharks vann kampen med 4-3 efter straffar, men mycket av snacket efteråt handlade om annat än vackra mål och viktiga poäng.

I slutet av den andra perioden gav sig Marc-Edouard Vlasic på Ottawas Erik Karlsson och delade ut en hakning i ansiktshöjd efter att svensken böjt ner sig.

– Jag är nere i sarghörnet och kämpar. Jag tappar min klubba och pucken är borta när han försöker skära upp mig i ansiktet. Som tur tittade jag ner, säger Karlsson enligt Ottawa Citizen.

– Jag tycker det är farligt spel. Det är avsiktligt och jag måste tacka Turris för att han stod upp för mig. Jag är glad att jag inte tappade humöret eller gjorde något dumt.

”Attack mot ligans bästa”

Karlsson fick ont och blev liggande nere på isen. Vlasic tilldelades ingen utvisning, men blev påhoppad av Karlssons lagkamrat Kyle Turris.

– Det var en attack mot vår kapten och enligt oss den bästa spelaren i ligan, som ingen av oss gillade, säger Turris till Ottawa Citizen och menar att han inte borde ha belönats med totalt 17 utvisningsminuter.

– Jag var bara den första på plats för att prata med honom (Vlasic), precis som vem som helst annan hade gjort.

Matchen var överlag ful och i den tredje perioden fick Ottawas Mike Hoffman matchstraff för en crosscheck i bakhuvudet på Logan Couture. Couture fick ledas av isen och återvände inte till spel.

Diskussion om artikeln