Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ryska stjärnorna floppade – Tre Kronor skrällvann

Från 2016
Uppdaterad 15.12.2016 22:15.
Tre Kronor.
Bildtext Tre Kronor vände och vann mot Ryssland i Moskva.
Bild: All Over Press

På förhand var det omöjligt. Men Sverige stoppade den ryska stjärnparaden i Moskva och stod för en stor överraskning i EHT-turneringen.

De ryska superstjärnorna kom till spel i hemmaturneringen med ett krav: Vinn.

Det misslyckades direkt. Mot Sverige, som har fått många återbud inför EHT-matcherna i Moskva och har ett anonymt lag på benen, skulle det bara bli seger.

Det började bra för ryssarna. Vladislav Gavrikov satte 1–0 i powerplay, men sedan var det roliga slut för Ryssland. Hemmalaget tryckte på, men det blev ingen utdelning.

Åt sig in i matchen

I stället kvitterade Tre Kronor i slutet av den andra perioden. I en stökig situation fick Ilja Sorokin kapitulera. Oskar Lindblom noterades för fullträffen.

I den tredje perioden åt sig Sverige in i matchen också spelmässigt och med en och en halv minut kvar att spela avgjorde Simon Bertilsson. Debutanten fick en smörpassning av Linus Omark och rakade in segermålet. Andreas Thuresson satte slutresultatet 3–1 i tom kasse.

Ryssland möter Tjeckien i sin andra match på fredag. Sverige ställs mot Finland på lördag.

Resultat:

Sverige–Ryssland 3–1 (0–1, 1–0, 2–0)
Mål: 0–1 Vladislav Gavrikov (Sergei Sjumakov), 1–1 Oskar Lindblom, 2–1 Simon Bertilsson (Linus Omark), 3–1 Andreas Thuresson.

Diskussion om artikeln