Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Williams: Att släppa Bottas kan passa - om vi får Massa

Från 2016
Uppdaterad 16.12.2016 10:50.
Felipe Massa och Valtteri Bottas var stallkamrater vid Williams 2016.
Bildtext Felipe Massa och Valtteri Bottas var stallkamrater vid Williams 2016.
Bild: xpbimages.com/All Over Press

Formel 1-stallet Williams kan tänka sig ett scenario där Valtteri Bottas lämnar stallet för Mercedes. Villkoret är att man hittar ett erfaret och trovärdigt föraralternativ för 2017.

Situationen i Formel 1 förändrades drastiskt bara några dagar efter att säsongen 2016 var över. Världsmästaren Nico Rosberg meddelade att han lägger av och plötsligt saknade världsmästarstallet Mercedes en parhäst åt Lewis Hamilton för säsongen 2017.

Tidigare har Mercedes visat intresse för att få loss finländaren Valtteri Bottas från Williams, men utan framgång.

Det är nu Claire Williams från Williams stallet som uttalar sig till brittiska BBC. Enligt henne kan man inom stallet tänka sig att låta finländaren Valtteri Bottas flytta till Mercedes, men på ett villkor.

- VI har våra egna ambitioner för 2017 och vi måste alltid säkerställa att stallet kan utvecklas och gå framåt. Förändringar gör vi endast om vi upplever att vi fortfarande kan konkurrera och utvecklas.

- Om vi släpper Valtteri, är det bara om ett erfaret och trovärdigt föraralternativ finns tillgängligt. En förare som t.ex. Felipe Massa, säger Williams enligt BBC.

Williams har redan hunnit tacka nej till Mercedes första anbud för Valtteri Bottas, men förhandlingar uppges alltjämt pågå.

Om och då Bottas lämnar Williams har stallet endast 18-årige Lance Stroll (CAN) kvar som förare för 2017. Det är där som Felipe Massa kommer in i bilden.

Massa meddelade att han lägger av redan i september och har under karriären gjort 250 starter i Formel 1. De tre senaste säsongerna har han varit tävlingsförare för just Williams.