Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

William Lindqvist skrev på för två säsonger med Ekenäs IF

Från 2016
William Lindqvist sparkar bollen.
Bildtext EIF:s William Lindqvist spelade 17 matcher för EIF 2016.
Bild: Yle/ Patric Westerlund

Mittbacken William Lindqvist har skrivit under ett kontrakt för de två kommande säsongerna med Ekenäs IF:s division 1-lag i fotboll. Lindqvist är också aktuell för Finlands U20-landslag.

Ekenäs IF:s webbplats säger William Lindqvist som fyller 19 år om ett par veckor (3.1.2017) att han är nöjd med sitt kontrakt.

- Just nu känns det bra, nu kan jag börja sikta framåt för kommande säsong och kan fokusera fullt ut på spelandet och tränandet, säger han.

För tillfället rehabiliteras Lindqvists skadade knä. Som läget ser ut nu kan han börja träna normalt igen i februari.

Viktigt med egna junioreri laget

EIF:s manager Peter Haglund säger att det är viktigt att föreningen lyckas knyta egna juniorer till laget.

- Jag tror att William har en bra framtid. Han har gått framåt i bra takt och fått utvecklas i en sådan takt att han hunnit med både psykiskt som fysiskt, säger Haglund.

William Lindqvist har spelat över 40 pojk- och ungdomslandskamper. Säsongen 2017 spelade han 17 matcher för Ekenäs IF i division 1.

För en tid sedan skrev EIF kontrakt med Jens Mattfolk som huvudtränare för division 1-laget. Målvakterna Santeri Aaltonen och Jonathan Jäntti är spelklara för Ekenäslaget, liksom försvarsspelaren Johan Estlander. Också mittfältsspelarna Boubacar Kinda och Paul Akouokou spelar säsongen 2017 i EIF.

Diskussion om artikeln