Hoppa till huvudinnehåll

Yle Fem

Julpyssel med inspiration från skogen

Från 2016
Grön julglädje - Spela upp på Arenan

Gänget bakom norska trädgårdsserien Grön glädje gör en julspecial i två program där man förbereder julen med blomster, pyntar julbordet, ger idéer till julklappar och tillreder något smått och gott till kaffet.

Programledare är Mette Stensholt Schau och hon kör igång direkt med att spraymåla två plåtburkar som hon senare skall fylla med vatten och frysa. In i frysen åker också två vattenballonger. Vad det blir är det ingen annan än Mette som vet.

Målet med programmet är att göra enkla saker som minskar stressen kring jul och kanske också gör det hela både lite mysigare och billigare.

Tom Egeberg Hvål visar hur man gör juldekorationer i stora glasskålar och vi får en liten tillbakablick när Mette och Tom samlar material till dekorationerna ute i skogen i september. I det första avsnittet blir det också ett besök hos pensionären Kari Filberg som tillsammans med sina barnbarn gör änglar och näverbollar.

I det andra avsnittet blir det bland annat tips på bordsdekoration och krans. Vi gör också ett besök i Nordfjordeid. Här finns en gammal visthusbod där man inte sparar på krutet när det gäller att pynta inför jul. Johannes Nome som är trädgårdsmästare och blomsterdekoratör har ärvt intresset för julpynt av sin mor.

På Yle Fem sänds programmet med seriestart 28.12.2016. Får att ni skall kunna ta del av idéerna innan jul publiceras båda avsnitten på Arenan redan 14.12.2016.

Orginaltitel: Grønn Juleglede
30 dagar på Arenan
2 avsnitt

Produktion: NRK / Nordvision

Mer om ämnet på Yle Arenan

Diskussion om artikeln