Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sverige utnyttjade Finlands slappa start – "Jättesvårt"

Från 2016
Uppdaterad 17.12.2016 13:44.
Sverige slog Finland i ishockey i Channel One Cup i Moskva 2016.
Bildtext Det mesta gick rätt för Sverige.
Bild: /All Over Press

Sverige utnyttjade de finländska spelarnas misstag för att dra upp ett försprång som räckte till seger. Tre Kronor vann ishockeymatchen med 4–2.

Ett nederlagstippat Sverige som överraskade alla och slog turneringsvärdarna Ryssland på torsdagen visade prov på effektivitet också mot Finland. Tre Kronor drog upp en ledning på 3–0 innan Finland vaknade till i målväg.

– Det var en jättesvår match för mig personligen och jag tror att det var det för de andra också, sade Sami Lepistö i en tv-intervju efter matchen.

Miro Aaltonen väckte hoppet till liv

I mitten av andra perioden reducerade Miro Aaltonen till 1–3 i numerärt överläge och läget såg tillfälligt ljusare ut. Snabbt efteråt kunde Sverige ändå utöka sin ledning igen.

Finland lyckades inte hålla sig borta från utvisningsbåset lika bra som mot Tjeckien tidigare i veckan och det störde lagets rytm. Två utvisningar mot Tjeckien blev sju mot Sverige.

– Vi tog för många utvisningar. Att undvika utvisningar är väldigt viktigt i internationella sammanhang, konstaterade chefstränare Lauri Marjamäki, som ändå ville se framåt.

– Vi tar emot all erfarenhet och blir bättre.

Haapalas första A-landslagsmål en klen tröst

Tapparas poängmaskin Henrik Haapala styrde in sitt första A-landslagsmål då han fastställde matchresultatet 2–4 i den andra perioden. HIFK:s Roope Hintz, som gjorde sitt första landslagsmål mot Tjeckien, stod för skottet som gav utdelning.

Finland har nu tre poäng på två matcher och avslutar turneringen med en match mot värdlandet Ryssland i morgon.

Resultat: Finland – Sverige
0–1 5.30 Gustafsson (Omark)
0–2 16.32 Bergström (Zackrisson, Rundblad)
0–3 21.41 Nygren (Omark) pp
1–3 24.32 Aaltonen (Lepistö) pp
1–4 27.24 Zackrisson
2–4 28.34 Haapala (Hintz) pp

Diskussion om artikeln